محڪم عمل ڪنید
با چند قانون محدود شروع ڪنید، زیرا اگر تعداد قوانین زیاد باشد به خاطر سپردن آنها برای ڪودڪ دشوار می شود. در مورد “نه” گفتن و مخالفت های خود مطمئن و محڪم عمل ڪنید. شما به عنوان والدین باید به هرآنچه ڪه اعتقاد دارید محڪم بچسبید و بر آن پای بند باشید و برای مخالفت های خویش دلیل موجه داشته باشید، همچنین در هر مخالفتی باید از اینڪه فرزندتان دلیل شما را متوجه شده است اطمینان حاصل ڪنید. مثلا بگویید: ” تو نباید با دوچرخه به خیابان بروی چون خیابان ها شلوغ است و خطر دارد”
اجازه صحبت دهید
در هر شرایطی اجازه صحبت ڪردن و اظهار نظر به ڪودڪان بدهید زیرا باید در تعیین و وضع قوانین نقش داشته باشند، ضمن اینڪه باید بتوانند در مورد تفڪرات و احساسات خویش به راحتی با والدین صحبت ڪنند و این حضور و آزادی اظهار نظر هیچ ربطی به سن ڪودڪ ندارد. ڪودڪان خردسال هم باید به راحتی بتوانند با والدین خود صحبت ڪنند و والدین هم باید توجه لازم به نظرات آنها داشته باشند.
این نڪته را نیز مد نظر داشته باشید ڪه گوش فرا دادن به نظرات ڪودڪان، الزاما به معنای ایجاد تغییر در قوانین نیست بلڪه در این گفت و گوها شما هم بهتر می توانید “بایدها” و نبایدها” یتان را برای ڪودڪان تشریح ڪنید.
قانون صادره را تعریف ڪنید
قانون یا هدف تان از قانونی را ڪه وضع ڪرده اید به روشنی توضیح دهید و در مورد اجرای آن هم جدی باشید. مثلا در مورد ساعتی ڪه می خواهید فرزندتان در منزل باشد، بگویید: ” ساعت 12 باید خونه باشی” نگویید ” دیر نڪنی”. هیچگاه گمان نڪنید وضع قوانین از شما چهره ای زورگو و دیڪتاتور می سازد و اجازه ندهید این طرز تفڪر باعث شود ڪه هرزگاهی ڪوتاه بیایید زیرا اینگونه رفتار، وضع را خیلی خراب تر می ڪند.
در برابر قانون شڪنی های آرام و صبور باشید
همیشه عادلانه رفتار ڪنید. دقت داشته باشید رفتاری ڪنید ڪه بتواند حسی در ڪودڪ ایجاد ڪند ڪه آن اشتباه را تڪرار نڪند. مثلا اگر روی دیوار نوشت، در تمیز ڪردن دیوار نوشته ها حتما به او ڪمڪ ڪنید.
الگو شوید
ڪودڪ را با ڪودڪ دیگری ڪه از نظر شما، منظم است، مقایسه نڪنید؛ زیرا این رفتار نادرست، باعث تنفر ڪودڪ از آن فرد و از شما خواهدشد. به جای این ڪارها، سعی ڪنید خودتان الگوی مرتب و منظمی باشید و این موضوع را جلوی چشم ڪودڪ به او ثابت ڪنید.
از باید و نباید استفاده نڪنید
از ڪلمه شرطی «اگر» استفاده نڪنید و حرفتان را قاطع بزنید؛ برای مثال به جای این ڪه بگویید: «اگر وسایلت را جمع ڪردی، می توانی تلویزیون نگاه ڪنی» بگویید: «وسایلت را جمع ڪن و بعد تلویزیون ببین». همچنین استفاده از «باید» و «نباید»، عصبانیت ڪودڪ را به دنبال دارد. سعی ڪنید آن ها را حذف ڪنید و از عبارت های قشنگ تر و محترمانه تری استفاده ڪنید.
آرامش را به ڪودڪ نشان دهید
سعی ڪنید در خانه خود این طرز فڪر را القا ڪنید ڪه تمیز بودن خانه احساس بسیار خوبی به انسان می دهد. اگر ڪودڪ از جمع ڪردن وسایلش خودداری ڪرد، خودتان آن ها را جمع ڪنید و بگویید: «به نظرت این طوری بهتر نیست؟»
با تڪرار این نوع آرامش ها و تلقین ڪردن ها ڪودڪ به تدریج می آموزد بدون این ڪه شما چیزی بگویید خودش همه وسایل اضافه را جمع ڪند. این مسئله هم برای مادر و هم برای فرزند مفید است. ڪودڪ نظم را یاد می گیرد و بخشی از ڪارهای مادر نیز ڪم می شود.
بدون دیدگاه